O škole Prijímacie konanie 2024/2025 DofE Projekty Školský parlament Škola bez nenávisti Fotoalbum Ochrana osobných údajov Súkromná školská jedáleň ISIC
  • ŠTUDENTSKÝ PLES 2024

    V piatok 2. februára sa konal štvrtý ročník študentského plesu Gymnázia Janka Jesenského a Strednej odbornej školy strojníckej. Školské parlamenty oboch škôl sa spojili, aby vytvorili pre svojich spolužiakov nezabudnuteľný kultúrny zážitok. Školská jedáleň SOŠ sa na jeden večer premenila na noblesnú sálu plnú nádherných dám a elegantných pánov.

    Ples otvorila scénickým tancom Katka Masárová z kvarty a potom nás celým večerom sprevádzala moderátorská dvojica Samuel Hainc (sexta) a Róbert Tuchyňa (2. B). Po úvodných tanečných kolách a večeri pokračovali v kultúrnom programe Jakub Kasala z tercie, ktorý už tradične nesklamal publikum svojou hrou na heligónke, a Tamara Balážová z oktávy, ktorá všetkých očarila svojím spevom. V tanečných číslach sa ukázali viaceré žiačky našej školy ako členky tanečného štúdia Muzeta. Začínajúca študentská kapela v zložení Róbert Tuchyňa, Noemi Pastvová, Samuel Bitarovský z 2. B a Jaroslav Mikuška z 1. AB na záver programu odpálila nefalšovanú rockovú zábavu.

    Ani tento rok nesmela chýbať tombola s množstvom atraktívnych cien. Chceme sa veľmi pekne poďakovať všetkým ochotným a srdečným ľuďom, ktorí do nej prispeli akýmkoľvek spôsobom. Súčasťou plesu býva tradične aj voľba kráľa a kráľovnej plesu. Tento rok si svoju chvíľku slávy užili Tamara Richtárechová a Dávid Hano zo SOŠ. Všetci sme sa na parkete dobre zabávali a postupne sme klopkanie opätkov vymieňali za pohodlné tenisky. Na celý večer budeme dlho spomínať aj vďaka fotkám od skvelej fotografky Veroniky Kosáčovej. Pozrieť si ich môžete na odkaze: https://files.fm/u/v2saxp2kzu.

    Za spomienku stojí aj príprava celej akcie. Skorý dátum plesu si vyžadoval spojiť hlavy už niekoľko mesiacov vopred. S veľkou pomocou pani učiteliek sme strávili dlhé hodiny plánovaním programu a chystaním sály. Vďaka patrí aj šikovným pani kuchárkam zo SOŠ, ktoré sa nám postarali o bohatú a veľmi chutnú večeru. S prázdnymi žalúdkami sa predsa len ťažko tancuje a zabáva.

    Keď zhasli posledné sviečky, všetci sme sa unavení pobrali domov s nádejou, že o rok sa uvidíme znova a v rovnako hojnom počte. Veď naša škola nemá núdzu o šikovných žiakov, ktorí dokážu zorganizovať aj takú náročnú akciu, akou je ples.

    Veronika Poluchová, členka ŠP

  • A znova máme víťazov

    Takmer 12000 študentov základných a stredných škôl sa už po 17-krát pokúsilo získať prvé priečky vo vedomostnej súťaži Expert geniality show, ktorá sa na našom gymnáziu konala už dvanástykrát za sebou.

    A nám sa to znovu podarilo! Na našej škole bolo zapojených 20 súťažiacich z prímy, sekundy, tercie, kvinty, sexty a septimy. Študenti mali na výber dve zo šiestich súťažných tém: Svetobežník, Mozgolamy, Od Dunaja k Tatrám, Tajomstvá prírody, Do you speak english, Góly, body, sekundy. Podľa celoslovenských štatistík tohtoročných účastníkov najviac zaujala téma Svetobežník a najmenej si žiaci vybrali tému Góly, body, sekundy. Až 8 našich študentov sa umiestnilo v prvej štvrtine najúspešnejších súťažiacich v každej kategórii. Srdečne blahoželáme! 

    Medzi top súťažiacich sa zaradili a titul TOP EXPERT získali: Karin Kršková z prímy, Max Oliver Gašpárek Alexander Melas z triedy sekunda a Karolína Čapajková z tercie. Najlepším zo všetkých bol Max, ktorý v téme Mozgolamy a rovnako v téme Tajomstvá prírody získal po 100 bodov, čo bol maximálny počet bodov. Obhájil tak minuloročné 1. miesto v rámci Slovenska.

    Hovorí sa, že v každom žiakovi drieme expert a tento rok sa to opäť potvrdilo. Gratulujeme nielen 4 vyššie menovaným súťažiacim na našej škole, ale aj všetkým, ktorí sa súťaže zúčastnili. Veď sa hovorí: Keď nesúťažíš, vyhrať nemôžeš. Prajeme Gymnáziu Janka Jesenského čo najviac šikovných študentov, ktorí sa neboja svoje vedomosti nielen získavať, ale aj ukázať! 

    Mgr. Elena Masárová

  • Založ si svoju banku

    Matematika nemusí byť ťažká a nudná. Potvrdili to aj žiaci našej triedy sekunda. Na hodine matematiky po prebraní témy percentá pracovali v skupinách na projekte a prezentovali svoj produkt ,,Banku“. Veľmi zaujímavým spôsobom dali dohromady pravidlá a produkty svojich bánk, vytvorili si vlastný názov a logo. Na hodine matematiky ostatným spolužiakom rozprávali o svojej banke, ako keby boli jej klienti. Dokonca niektorí mali originálne vyrobené zamestnanecké vizitky. Sami potvrdili, že ich skupinová a kreatívna práca baví a uvedomujú si, že v dnešnej dobe je veľmi dôležité mať finančné znalosti pre svoj praktický život.                                                      

     (Masárová Elena)

  • Školský parlament
    16. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Školský parlament

  • Jakub Kasala víťazom okresného kola Dejepisnej olympiády v kategórii D

    5. februára 2024 sa v MsKS v Bánovciach nad Bebravou konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády pre kategórie C, D, E a F. Organizátorom súťaže bolo miestne CVČ.

    V kategórii D sa celkovým víťazom stal náš študent Jakub Kasala (tercia) so ziskom 75 bodov a bude našu školu reprezentovať na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 19.4.2024. Jakubovi gratulujeme a budeme držať palce v ďalšom priebehu súťaže.

    Z ďalších našich študentov sa darilo v kategórii F Karin Krškovej (príma), ktorá obsadila 3.miesto a bola zároveň úspešná riešiteľka.

    Úspešným riešiteľom bol v kategórii E aj študent sekundy Lukáš Kotlárik, ktorý obsadil 4. miesto.

  • Olympiáda kritického myslenia

    Žiaci nášho gymnázia sa už po druhýkrát zapojili aj do Olympiády kritického myslenia, ktorá vznikla v roku 2021. Súťaž prebieha online v dvoch vekových kategóriách a troch súťažných kolách. Z nášho gymnázia v 1. kategórii súťažili 2 žiaci z II.A, pričom do krajského kola postúpil Andreas Samuel Kern (II.A). V 2. kategórii súťažilo 24 našich žiakov z tried III.A, III.B, SEPTIMA a IV.A. Do krajského kola postúpilo 14 žiakov: Roman Chromík (III.A), Lucia Kúdelová (III.A), Karolína Milatová (III.A), Ema Oravcová (III.A)Veronika Poluchová (III.A), Viktória Martišková (III.B), Karolína Turčanová (III.B), Andrej Žatko (III.B), Šimon Klačko (SEPTIMA), Jasmína Králiková (SEPTIMA), Sofian Repa (SEPTIMA), Dárius Skačanyi (SEPTIMA), Martin Soporský (SEPTIMA) a Peter Stano (SEPTIMA).Ďakujeme za reprezentáciu a zároveň držíme palce v krajskom kole.

  • Krajské kolo Olympiády ľudských práv

    Dňa 8.2.2024 sa v priestoroch Gymnázia V. B. Nedožerského v Prievidzi konalo prezenčné krajské kolo Olympiády ľudských práv. Našu školu reprezentovala žiačka Lucia Kúdelová (III.A), ktorá prešla písomnou i ústnou časťou súťaže a v celkovom poradí obsadila 7. miesto s postupom do celoštátneho kola.
    Ďakujeme za reprezentáciu a zároveň držíme palce v celoštátnom kole.

  • Vedecké dielne onkológie

    Dňa 13.2 sa žiaci seminára z biológie (3. ročník) zúčastnili série prednášok, ktoré pre nich pripravila Nadácia Výskum Rakoviny v rámci edukačno-popularizačného projektu Vedecké dielne. Projekt upriamuje pozornosť na potrebu onkologickej prevencie na všetkých jej stupňoch. Prednášajúce RNDr. Kozics, Mgr. Ševčíková a Mgr. Udvorkova  informovali žiakov o faktoroch, ktoré zvyšujú riziko vzniku rakoviny, predstavili svoju vedeckú prácu, v ktorej sa výskumu rakoviny venujú. Prednášky boli ukončené diskusiou k danej problematike s vierou, že aj medzi dnešnými gymnazistami na Slovensku sa nájdu budúci vedci a lekári, ktorí majú potenciál osobne prispieť k naplneniu vízie kontroly onkologického ochorenia.

    K. Kováčová

  • Prihlášky na školský rok 2024/2025

    V školskom roku 2024/2025 otvárame v prvom ročníku:

    4-ročné gymnázium, 1 trieda - 31 žiakov (pre deviatakov)

    5-ročné bilingválne gymnázium anglické, 1 trieda - 24 žiakov (pre ôsmakov a deviatakov)

    8-ročné gymnázium, 1 trieda - 18 žiakov (pre piatakov)

     

    Termín na podanie prihlášky je do stredy 20. marca 2024. Odporúčame podávanie prihlášok cez Edupage.

    Viac informácií Vám radi poskytneme na telefónnom čísle 0901 918 463 alebo e-mailom info@gymbn.tsk.sk.

    Plánujeme termíny prípravných kurzov a stretnutí, viac informácií zverejníme čoskoro.

  • Pre maturantov 2024
    9. 2. 2024

    Aktualizovali sme modul Pre maturantov 2024

  • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

    Prvý februárový deň sa v priestoroch Gymnázia M. R. Štefánika v Novom Meste nad Váhom konalo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategóriách A a B.

    Našu školu reprezentovali víťazi školského kola – Karolína Dúcka z kvinty sa v kategórii B umiestnila na 9. mieste, Matej Baško z oktávy sa v kategórii A stal úspešným riešiteľom a v konečnom poradí obsadil 3. miesto.

    Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

  • Výsledky OK žiakov v bedmintone

    V dňoch 23. - 24. 1. 2024 sa v telocvični na Sokolovni v Bánovciach nad Bebravou uskutočnilo Okresné kolo žiačok a žiakov SŠ v bedmintone.    

    Žiačky gymnázia zvíťazili nad rovesníčkami z Cirkevnej strednej odbornej školy sv. Terézie z Lisieux 3:0 na zápasy a zhodne aj nad rovesníčkami zo SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou. V súťaži sa umiestnili na 1. mieste.

    Gymnázium reprezentovali žiačky Martina Igazová (3. B), Ema Slováková (4. B), Tamara Zitová (1. A).

                Aj naši žiaci zvíťazili nad rovesníkmi z Cirkevnej strednej odbornej školy sv. Terézie z Lisieux 3:0 na zápasy, rovnako aj nad rovesníkmi zo SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou. Žiaci Michal Pyteľ (sexta), Samuel Šutiak (3. B), Samuel Sloboda (4. A) obsadili takisto 1. miesto.

         Žiačky a žiaci bánovského gymnázia si víťazným umiestnením v okresnom kole zabezpečili postup do krajského kola, ktoré sa bude konať v máji v Trenčíne.

    K dosiahnutým výsledkom gratulujeme.

    PK TSV

  • Školské kolo Geografickej olympiády

    V piatok 19.1.2024 sa uskutočnilo školské kolo Geografickej olympiády v kategórii E a F. Súťaž prebiehala online a zapojilo sa do nej spolu 33 žiakov prímy až kvarty.

    Najúspešnejšie sa s úlohami popasovali v kategórii F: Zlatko Paulen (príma) -1.miesto, Lukáš Kotlárik (sekunda) – 2. miesto a Matúš Klačko (príma) – 3. miesto a v kategórii E :  Peter Hudec (kvarta) – 1. miesto, Karolína Čapajková (tercia) – 2. miesto a Tomáš Havala (kvarta) – 3. miesto.  

    Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 12. marca 2024.

  • Olympiáda z nemeckého jazyka

    Dňa 18.01.2024 sa na našej škole konalo okresné kolo Olympiády z nemeckého jazyka. V kategórii 2B sa na prvom mieste umiestnila Nina Ruráková (septima). Spoločne so Sarah Birgenberger (III.B), ktorá súťažila v kategórii 2C postupujú do krajského kola.

    Obom srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu a zároveň držíme palce v krajskom kole.

    Mgr. Zuzana Sedláková

  • Noc v škole 2024

    V piatok 12.1. sa pod palcom školského parlamentu naše gymnázium na jednu noc stalo rozprávkovým svetom. Žiaci prímy až kvarty si mohli vyskúšať, aké je to byť hlavným hrdinom ich obľúbenej rozprávky. Aj tento rok žiaci bol medzi mladšími gymnazistami záujem vysoký, do školy prišlo prenocovať viac ako 60 žiakov.

    Hlavná aktivita večera bola pre účastníkov zameraná na plnenie úloh na stanovištiach. Na svojej ceste mohli decká stretnúť Mauglího, zahrať sa na šéfkuchára z Ratatouille, zachrániť Nema či objaviť vnútornú silu na porazenie Impéria. Keď sa všetci vrátili z dobrodružstva, čakala na nich pripravená večera, o ktorú sa postarali pani učiteľky. Tú ocenili určite všetci, vrátane členov parlamentu. Po spočítaní bodov a už s plnými žalúdkami nasledovalo vyhodnotenie večera. Víťazné tímy boli ocenené sladkou odmenou. Program ukončil krátkym poďakovaním pán riaditeľ Dušan Zajac.

    Tým sa však večer neskončil. Pre žiakov si členovia školského parlamentu pripravili nočnú hru. V skupinkách hľadali odvážlivci po škole indície len za svetla sviečok, pričom na každom rohu číhala nástraha alebo prekvapenie. Do cieľa sa dostal každý. Po nočnej hre sa všetci mali pobrať spať, ale nie každý zaliezol do spacáka. Pozerali sa filmy, počúvala hudba, hrali karty. Aj preto pri raňajkách len málokto vyzeral oddýchnutý.

    Ďakujeme všetkým žiakom za účasť, našim výborným pani učiteľkám a pánovi riaditeľovi za podporu a školskému parlamentu za snahu vynaloženú na zorganizovanie tejto úspešnej akcie.

    Veronika Poluchová, členka ŠP

  • Povianočné aktuality

    Vianočné prázdniny sa skončili a my sa po návrate do školských lavíc opäť venujeme vzdelávaniu.

    Ešte v čase prázdnin sa 29.12.2023 v našom meste konal šachový turnaj. V silnej konkurencii 32 hráčov sa ho zúčastnili aj naši 3 prihlásení študenti a umiestnili sa na pekných miestach:
    Martin Bystrianský (2.B) - 11. miesto
    Dominik Ondrušík (2.B) - 16. miesto
    Adam Grňo (kvinta) - 25. miesto
    Chlapci nazbierali cenné skúsenosti do ďalších súťaží.

    V utorok 9.1.2024 po prázdninách na hodine fyziky v kvarte študenti prepojili svoje vedomosti z informatiky a programovania microbitov s vedomosťami z fyziky o vodivosti rôznych materiálov a zapájaní elektrických obvodov, získané teoretické vedomosti si overili aj pri praktických úlohách vo fyzikálnom laboratóriu.

    V príme sa zasa experimentovalo na chémii. Žiaci pri pokusoch v chemickom laboratóriu sledovali rozpustnosť látok v kvapaline a hľadali spôsoby, ako rozpúštanie látok urýchliť.

  • Rodičovské združenie

    ​​​​​Rodičovské združenie sa uskutoční v utorok 9. januára 2024 v čase 14:30 - 16:00. Rodičia a zákonní zástupcovia žiakov môžu využiť uvedený termín na konzultáciu polročného prospechu žiakov s vyučujúcimi. 

    O prípadnom konaní triedneho rodičovského združenia v tomto termíne bude informovať triedny učiteľ prostredníctvom Edupage.

  • Vianoce 2023
  • Výstava „Body worlds“

    V stredu 20.12.2023 sa žiaci nášho gymnázia zúčastnili unikátnej výstavy „Body worlds“ v Bratislave.  Exkurzia bola primárne určená pre seminaristov z biológie, ktorí mali možnosť prehĺbiť svoje vedomosti z anatómie ľudského tela. Výstava bola sprevádzaná profesionálnym výkladom študentov medicíny, pri ktorom sa naši žiaci dozvedeli množstvo zaujímavých a poučných informácií. Výstava sa všetkým páčila a veríme, že tieto poznatky zužitkujú v máji pri maturitnej skúške.

  • Prezentácia Masarykovej univerzity
    20. 12. 2023

    Vyznať sa v odboroch vysokých škôl, poznať spôsob štúdia a možnosti, ktoré jednotlivé VŠ ponúkajú, nie je pre žiaka strednej školy jednoduchý proces. Žiaci často lúskajú zložité informácie z webových stránok. Informácie o štúdiu na vysokých školách, podmienkach prijímacích konaní, či uplatnení absolventov vedia tým mladším najlepšie podať študenti, ktorí na danej škole aktuálne študujú alebo študovali. Dňa 18.12. sme dali priestor študentke odboru Mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních studií Masarykovej univerzity v Brne, Adriane Kováčovej. Záujemcom z tretieho a štvrtého ročníka prezentovala MUNI prostredníctvom vlastných skúseností a zážitkov a zrozumiteľne pripravenou prezentáciou. Zodpovedala viaceré otázky, ktoré sa naši žiaci nebáli klásť a zanechala im brožúrky školy, v ktorých nájdu ďalšie odpovede.

strana: